TAKONI EKIPIN TONË

Antigona Uka

Drejtoresh ekzekutive

Antigona shërben si drejtore ekzekutive në KCDE). Ajo ka një diplomë master në Politikat Publike nga Universiteti i Evropës Qendrore. Ajo filloi të angazhohet në fushën e të mësuarit online dhe të përzier që nga viti 2015. Ndërkohë, ajo gjithashtu ka a) bashkëthemeluar Teach For Kosova, dhe b) ka shërbyer si hulumtuese në Institutin për Kërkime Zhvillimore Riinvest, konsulente për OSF, trajner në Kolegjin Ndërkombëtar të Biznesit në Mitrovicë, dhe si studiues i ftuar në Institutin Gjerman për Administratë Publike.

Gjina Kaçaniku

Project Officer

Gjina Kaçaniku, është Zyrtare e Projektit tonë. Ajo është një avokate e kompletuar dhe promovimi i të drejtave të fëmijëve si pjesë e të drejtave të njeriut është vetëm një element kryesor i motivimit të saj për të punuar drejt zhvillimit të organizatës sonë. Gjatë viteve të fundit, ajo ka qenë e angazhuar në projekte me Kombet e Bashkuara, si dhe ka punuar në sektorin qeveritar dhe sektorin e OJQ-ve. Ajo e konsideron kontributin e saj në komunitet si një avokat aktiv për të drejtat e barabarta.

Marigona Morina

Education Consultant

Marigona është një nga bashkëthemelueset e Qendrës Kosovare për Edukim Dixhital, e cila aktualisht shërben si ushtruese e detyrës së drejtoreshës së programit. Marigona ka një diplomë master në arsim nga Universiteti i Arkansas dhe tani po ndjek doktoraturën e saj. në Kërkime Arsimore në Universitetin e Calgary. Më parë ka punuar si mësuese e shkencave sociale në Shkollën e Mesme të Prishtinës, instruktore e kurseve në Institutin Teknologjik Rochester në Kosovë dhe si trajnuese e mësimdhënësve në British Council.

Kosovare Uka

Marketing and Finance Assistant

Kosovare Uka shërben si Zyrtare e Marketingut dhe Financës. Në të kaluarën ajo ka shërbyer si praktikante marketingu në 7ARTE, dhe herë pas here ka qenë e përfshirë si anketuese/hulumtuese në terren në Institutin e Kërkimeve për Zhvillim Riinvest. Kosovare ka përfunduar programin e shkëmbimit Erasmus me Instituto Superior de Contabilidade e Administração do Porto - Porto, Portugali si pjesë e mundësisë së partneritetit të IBCM ku ishte studente e rregullt.

Edon Abdullahu

IT & Web Administrator

Edon Abdullahu, është tekniku ynë i IT dhe zhvilluesi i uebit. Si një zhvillues i ri i Uebit ai ka përvojë me teknologji të ndryshme dhe moderne si WordPress, JavaScript dhe Java. Më parë, Edoni ka punuar si freelancer (përfshirë krijimin e ueb-it) dhe është i prirur të zhvillojë zgjidhje dixhitale për përfitime sociale.

Bekrije Azemi

Intern

Bekrije Azemi, studente e vitit të parë në Universitetin e Prishtinës, Fakulteti Juridik. Pjesëmarrëse në organizatën e USAID-it në projektin UP TO YOUTH, e certifikuar në trajnime për komunikim, avokat dhe lidership, kam marrë pjesë në Shkollën e Ndërmarrësisë dhe në trajnimin e programit të inkubacionit të biznesit.

Robert Pajaziti

Digital Content Designer

Robert Pajaziti është projektuesi ynë i përmbajtjes dixhitale, me një diplomë Master në Shkenca Edukative me një specializim në Teknologji Arsimore nga Universiteti Eötvös Loránd (ELTE). Ai drejtohet nga një pasion për integrimin e teknologjisë në kontekste të ndryshme dhe zhvillimin e zgjidhjeve dixhitale. Ai ka punuar si mësues zëvendësues në Shkollën Amerikane të Kosovës, Asistent Hulumtues në Organizatën për Rritjen e Cilësisë së Arsimit (ORCA) dhe Koordinator Projekti në ETEA gjatë viteve të fundit.

Aaron Spitler

Researcher

AARON SPITLER është një student master në Shkollën Fletcher të Drejtësisë dhe Diplomacisë në Universitetin Tufts në Shtetet e Bashkuara. Interesat e tij kërkimore sillen rreth zhvillimit dixhital, veçanërisht brenda Ballkanit Perëndimor. Aktualisht, ai i ka hulumtuar këto çështje si konsulent në Qendrën Kosovare për Edukim Digjital (QKDE).

Flaka Krivanjeva

Intern

Flaka Krivanjeva, studente e vitit të parë në Universitetin e Prishtinës, Fakulteti Juridik. Pjesëmarrës në trajnime të ndryshme për soft skills dhe lidership, gjithashtu vullnetar në organizata të ndryshme joqeveritare.

Kaltrina Ibrahimi

Finance Officer

Zyrtare Financiare në Qendrën Kosovare për Edukim Digjital. Aktualisht është studente e doktoraturës në Universitetin e Prishtinës, Departamenti i Menaxhmentit. Ajo më parë ka punuar si Koordinatore e Projektit në Laboratorin e Teknologjisë dhe Informacionit, në kuadër të projektit “Zhvillimi Ekonomik i Kosovës përmes Cilësisë dhe Rrjetëzimit”, financuar nga Zyra e Komisionit Evropian në Kosovë. Për 10 vitet e fundit ajo ka shërbyer si pronare menaxhuese në Institucionin Parashkollor Privat Ala.

Adrian Zenuni

IT & Web Administrator

Adrian Zenuni, është tekniku ynë i IT dhe Zhvilluesi i Uebit. Si një Web Developer me përvojë ai ka përvojë me teknologji të ndryshme dhe moderne në zhvillimin e ueb-it si WordPress, React JS, Vue.js, Node.js etj. Ai ka një sy të mprehtë për detaje dhe një përkushtim për të punuar. Ai ka përvojë pune në kompani të ndryshme teknologjike në Kosovë si Cacttus, Starlabs, etj, gjë që e bëri atë kaq të vlefshëm për OJQ-në tonë.

CO-FOUNDERS & ASSEMBLY MEMBERS

Rexhep Haliti

Bashkë Themelues dhe Anëtar i Asamblesë

Rexhep Haliti ka përfunduar programin master në Sisteme Informative në Universitetin e Lundit në Lund, Suedi. Ai gjithashtu ka diplomuar në RIT në Kosovë me përqendrim në IT dhe Menaxhim. Rexhep iu bashkua KCDE-së si bashkëthemelues në vitin 2016 dhe kontributi i tij vjen kryesisht në formën e ekspertizës teknike. Rexhep ka punuar për tre vjet në projektin Protax2, një Agjenci Suedeze për Bashkëpunim Ndërkombëtar për Zhvillim për zhvillimin dhe përmirësimin e vazhdueshëm të sistemit të tatimit në pronë në Kosovë. Rexhep vitet e fundit punon si Analist i të dhënave në Nordea Bank në Kopenhagë.

Fatlum Gashi

Bashkë Themelues dhe Anëtar i Asamblesë

Fatlum punon në Parlamentin Evropian. Në të kaluarën ai ka punuar si Zyrtar Politikash në Forumin Botëror të Solidaritetit. Pas studimeve në CEU, Fatlum mori një Certifikatë për Studime Ndërkombëtare të Sigurisë nga Shkolla e Zgjerimit të Universitetit të Harvardit dhe MSc në Studimet e Migracionit nga Universiteti i Oksfordit. Ai ka qenë bashkëautor i raporteve dhe studimeve të ndryshme mbi çështjet e migracionit në Evropën Juglindore dhe Qendrore, të cilat janë botuar nga Friedrich.E.S, Political Capital Institute, etj., dhe ka marrë pjesë dhe ka prezantuar kërkimet e tij mbi migracionin në konferenca dhe universitete të ndryshme. , duke përfshirë Georgetown, Havard dhe Yale.

STAF MBESHTETES

Arbenita Krasniqi

Arbenita Krasniqi është menaxherja jonë e projektit. Ajo ka një diplomë Master në Menaxhim Biznesi në Universitetin e Debrecen në Hungari. Ka mbi pesë vjet përvojë në sektorin publik dhe shoqërinë civile në koordinimin dhe menaxhimin e projekteve rinore që nga viti 2015, përmes angazhimit në institucione të ndryshme si GIZ, ajo ka trajnuar të rinjtë për zhvillimin e karrierës profesionale. Ajo ka marrë pjesë në hartimin e rekomandimeve të politikave në fushën e arsimit në kuadër të Ministrisë së Arsimit dhe Shkencës dhe Komisionit të Arsimit.

Milazim Behrami

Milazim është menaxher dhe dizenjues i programeve si programi “Mësimdhënia online në nivelin e duhur” që synon rritjen e kapaciteteve të mësuesve në mësimdhënien online. Ka magjistruar në gjuhësi dhe mësimdhënie angleze në Universitetin e Prishtinës. Në nëntë vitet e fundit, ai ka punuar në pozita mësimore dhe udhëheqëse në Kosovë. Në të kaluarën ka shërbyer si Kryetar i Komisionit për Anëtarësim të KETNET (Rrjeti Kosovar për Mësimdhënien e Anglishtes), Koordinator i Projektit për Rajonin e Prishtinës për zbatimin e "Programit për Zhvillimin Profesional të Mësimdhënësve të Gjuhës Angleze", i cili u zbatua në bashkëpunim me Ambasadën Amerikane. Ministria e Arsimit dhe Shkencës e Kosovës dhe KETNET. Ai gjithashtu ka punuar për Korpusin e Paqes të Shteteve të Bashkuara si ndërmjetës ndërkulturor dhe trajner TEFL që nga viti 2015.

Fridon Lala

Fridoni, ish shefi ynë i Zhvillimit, tani është zgjedhur deputet i Kuvendit të Kosovës. Ai është një profesionist i politikave publike me diploma nga Shkolla e Politikave Publike të CEU dhe IDS e Universitetit të Sussex. Ai ishte një studiues në Universitetin e OKB-së në Belgjikë dhe një konsulent projekti për Artis International në Uashington. Ai kreu një vizitë studimore në Universitetin e Kembrixhit dhe është autor i punimeve të ndryshme shkencore, artikujve dhe kapitujve të librave. Fridoni ka shërbyer edhe si zëvendësministër i Zhvillimit Rajonal në Kosovë.

Artan Limani

Dr. Artan Limani po i bashkohet KCDE si Konsulent i Lartë Arsimor. Ai ka një portofol të fuqishëm pune në lidhje me zhvillimin arsimor, kërkimin dhe mësimdhënien. Puna e tij fokusohet kryesisht në zhvillimin e arsimit të lartë. Ai aktualisht është duke punuar me ekipin e tij ndërkombëtar të kolegëve për hetimin e marrëdhënieve midis demokracisë dhe arsimit të lartë, i cili është një linjë unike e punës në këtë fushë, veçanërisht në kontekstin ballkanik. Dr. Limani punon në Kosovë që nga viti 2012 dhe ka menaxhuar projekte domethënëse dhe me ndikim në fushën e arsimit (të lartë).

Gramos Bucinca

Gramos drejton zhvillimin e KCDE. Ai është një aktivist i shoqërisë civile dhe ka punuar në sektorin e OJQ-ve për 6 vitet e fundit. Ai ka përvojë në sektorin e arsimit të lartë, duke punuar si ithtar i cilësisë në arsim, përmes avokimit, kërkimit dhe aktivizmit në bazë. Gramos është gjithashtu një konsulent qeveritar për arsimin dhe zhvillimin e projekteve. Qëllimi i tij kryesor është të sigurojë që paratë e taksapaguesve të shpenzohen për të ofruar shërbime më të mira për publikun.

Burbuqe Muhadri

Burbuqe ka një eksperiencë disavjeçare në sektorin privat dhe organizata ndërkombëtare, kryesisht në role që lidhen me financat dhe menaxhimin e burimeve njerëzore. Ajo ka një diplomë Master Shkencor në Financë nga Instituti i Teknologjisë i Illinois, IL - SHBA. Pikat e saj kryesore të forta janë aftësitë e saj analitike dhe këmbëngulja. Ajo është e angazhuar në KCDE në rolin e Zyrtares së Financës.

Manjolla Hajrizi

Manjolla ofron mbështetje për ekipin e KCDE në shumë aspekte. Ajo ka përfunduar studimet bachelor në Universitetin Hasan Prishtina - Programi Fillor dhe është në përfundim të masterit në Lidership në Arsim. Përveç kësaj, ajo sjell një perspektivë unike për ekipin si edukatore e shkollës fillore në shkollën fillore Mehmet Gjevori, ku ajo jep mësim për dy vjet.